Reviews

Wat vond jij van de DLZA? Wat vond je goed en wat kon beter? Hier kun je je bevindingen achterlaten.

6 thoughts on “Reviews

 1. Bij deze wilde ik jullie heel hartelijk bedanken voor de fantastische wijze waarop jullie de DLZA HAM opleiding vorm geven.

  Ikzelf ben een zeezeiler met HF zendapparatuur aan boord in het bezit van MarcomA die (binnenkort) na pensionering een grote zeiltocht over de wereld gaat maken.

  Velen raden mij aan ook een HAM licentie te verkrijgen omdat dat nieuwe communicatie mogelijkheden tijdens mijn reis zou openen.

  Zo gezegd zo gedaan via het internet bij DLZA beland en in Maart de leergang opgestart. Helaas bleek al snel dat door Corona het examen in Mei niet door zou gaan. Eind Augustus de draad weer opgepakt en met succes het examen op 4 November afgelegd.

  Mijn complimenten voor de leergang, zonder enige verdere voorbereiding of hulp heb ik het heldere en overzichtelijke cursusmateriaal tot mij genomen en de tussenliggende oefenopgaven gemaakt. Daarna de oefenexamens.

  Nogmaals heel veel dank en ga door met jullie goede werk.

 2. Voor mijn N registratie, eerst het cursusboek van de Veron doorlopen. Op zoek naar recentere examens om te oefenen, zag ik deze cursus van DLZA op het net.
  In een goede week heb ik de hele cursus online doorlopen, en op het eind nog een aantal oefenexamens gedaan. Totaal 2 weken.
  Ik kan niet anders zeggen dan dat de cursus zeer goed in elkaar zit. Vooral de feedback op de antwoorden, goed of fout, is mij zeer waardenvol gebleken. Ik heb met plezier deze cursus gevolgd. Mocht ik nog ooit voor de F registratie gaan, dan kom ik zeker weer bij DLZA de cursus volgen.
  Zojuist ook gehoord dat ik geslaagd ben voor het N examen. Mooie afsluiter. Bedankt!

 3. Ik heb de cursus doorlopen, de N had ik al en heb bij de DLZA voor F gestudeerd, met succes. De teksten zijn helder, en vooral de testen die erin staan daar had ik wat aan, dat kom je niet tegen in gewone boeken. Heel erg bedankt!

 4. Ik heb begin deze maand examen gedaan voor de N en ik ben geslaagd met slechts 3 fout. De cursus heeft mij hier enorm bij geholpen. Het is meestal duidelijk geschreven met voorbeelden erbij. Echt goed werk van jullie.

 5. Ik ben met het radiozend-amateurisme in aanraking gekomen toen ik een jaar of 12 was. Ik zelf was met 27 MC in de weer, en opeens jawel hoor. Een storing op de radio. Het bleek een Radiozendamateur te zijn die aan het einde van de straat woonde.

  Je komt aan de praat met mensen en ook zo met deze Radiozendamateur. Ik mag wel zeggen dat er een vriendschap ontstond tussen mijzelf en die Radiozendamateur, we hebben heel wat uren samen geknutseld en ik weet nog goed dat hij zelf op examen ging voor zijn pa call. Dat was toentertijd nog schriftelijk dus moet je nagaan. Inmiddels is deze man ons ontvallen.

  Jaren later (2019) ben ik gaan studeren bij de DLZA om mijn Novice te halen. Ik was toen 50 jaar. We worden allemaal ouder en ik wil niet achter de geraniums gaan zitten. En met het novice papiertje op zak hoef ik mij niet te vervelen. zo gezegd zo gedaan, in vier maanden tijd had ik mijn Novice licentie op zak. Ik was zo trots dat kun jij je niet voorstellen. Onder de deskundige begeleiding van Eline (ph4e) Berry (pd8b) Barbara (pb2z) en “Sipke (paosip)sillent key” had ik het gehaald.

  Vier jaar later in 2023 dacht ik bij mezelf laat ik toch eens voor de F licentie gaan. het bloed kruipt waar het niet gaan kan en er zijn banden waar ik niet mag komen. Als Novice mag je op drie banden komen op de HF. (10-20-40).

  in september 2023 ben ik begonnen met studeren bij de DLZA voor de F licentie.
  op 8 januari 2024 ben ik geslaagd voor mijn F licentie. en dat allemaal dankzij de fantastische begeleiding de Dlza mij gegeven heeft. Hartelijk dank hiervoor.

  ik ben die Radiozendamateur die destijds mijn radio signalen plat duwde nooit vergeten. sterker nog, na het slagen op 8 januari 2024 voor mijn F licentie, heb ik in de geest van mijn dankbaarheid naar deze man, zijn “oude” Pa call geregistreerd. Hij was gelukkig vrij van registratie in het callbook van de RDI.

  ik kan deze call nu niet vermelde omdat tijdens het schrijven van deze review mijn examen uitslag nog niet bij de RDI is verwerkt. Pas dan kan ik mijn call registreren.

  De cursus is prima opgezet en het leest makkelijk weg. de materie is goed te begrijpen en alles wat je leert kom terug op het examen.

  Bedankt voor de fijne cursus en dat ik er van mocht leren. Met dankbaarheid en een groet, hoop ik jullie eens te spreken op de hfbanden.

  Groet pd5dek Marcel, 73.

 6. dank je voor je review! Uiteraard van harte gefeliciteerd met je behaalde resultaat! Het is toch een hele nette prestatie om in amper 5 maanden je Full te behalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *