Reviews

Wat vond jij van de DLZA? Wat vond je goed en wat kon beter? Hier kun je je bevindingen achterlaten.

13 thoughts on “Reviews

 1. Ik heb de cursus doorlopen, de N had ik al en heb bij de DLZA voor F gestudeerd, met succes. De teksten zijn helder, en vooral de testen die erin staan daar had ik wat aan, dat kom je niet tegen in gewone boeken. Heel erg bedankt!

 2. Bij deze wilde ik jullie heel hartelijk bedanken voor de fantastische wijze waarop jullie de DLZA HAM opleiding vorm geven.

  Ikzelf ben een zeezeiler met HF zendapparatuur aan boord in het bezit van MarcomA die (binnenkort) na pensionering een grote zeiltocht over de wereld gaat maken.

  Velen raden mij aan ook een HAM licentie te verkrijgen omdat dat nieuwe communicatie mogelijkheden tijdens mijn reis zou openen.

  Zo gezegd zo gedaan via het internet bij DLZA beland en in Maart de leergang opgestart. Helaas bleek al snel dat door Corona het examen in Mei niet door zou gaan. Eind Augustus de draad weer opgepakt en met succes het examen op 4 November afgelegd.

  Mijn complimenten voor de leergang, zonder enige verdere voorbereiding of hulp heb ik het heldere en overzichtelijke cursusmateriaal tot mij genomen en de tussenliggende oefenopgaven gemaakt. Daarna de oefenexamens.

  Nogmaals heel veel dank en ga door met jullie goede werk.

 3. Ik heb begin deze maand examen gedaan voor de N en ik ben geslaagd met slechts 3 fout. De cursus heeft mij hier enorm bij geholpen. Het is meestal duidelijk geschreven met voorbeelden erbij. Echt goed werk van jullie.

 4. Beste dlza,
  Ik ben middels afgelopen woensdag voor mijn Novice examen gegaan, en met succes geslaagd!

  Ik heb zelf geen voorkennis van electronica techniek, en of online leren.
  Maar door goede uitleg en tussen tijdse toetsen kan je goed pijlen als je de stof en kennis wel bezit/beheerst! maar als ik er niet uitkwam dan kwam ik altijd op teamspeek vragen stellen. daar zitten ook cursus leiders die je stof geduldig uit leggen

  Een anderen voordeel die ik had: Is dat Arie (pa3a) 1 keer per jaar een cursus geeft. Binnen 6maanden klaar gestoomd om op cursus te kunnen!

  Kortom: het is zeker een aanrader om hier te gaan leren!!!

 5. Hartelijk dank voor de interessante en nuttige cursus radiozendamateur! Hij is zeer geschikt voor mensen die elektronica belangstelling hebben en uiteraard voor hen die willen gaan zenden. Echt aan te raden, gewoon doen en na een aantal maanden slaag je vast voor het examen!

 6. Vandaag mijn examen gedaan. Had maar twee fouten voor het N examen. Bedankt voor de cursus. Erg duidelijk en up to date!

 7. verleden week examen gedaan voor de Full, ruim geslaagd dankzij de cursus van de DLZA. Het was wel een stuk moeilijker dan de N maar door ook de testen steeds te doen merkte ik dat ik het steeds beter begreep. Ook de nieuwe vragen kon ik goed maken. Heel veel dank DLZA, nu kan ik ook uitkomen in het NTA net.

 8. Heel handig om op deze manier voor te bereiden op het examen en om het zendamateurschap, in ieder geval qua kennis, onder de knie te krijgen. Want in de praktijk leer je het pas echt. Voor de voorbereiding van het N en F examen heb ik de methode gebruikt. Voor F heb ik daar ook het boek met examenvragen van PA4TON en het F cursusboek van VERON voor gebruikt. In mijn optiek vullen deze drie elkaar perfect aan.
  Kan iedereen aanraden om te starten met N wat dus erg laagdrempelig is via DLZA. Dan ervaring op doen en vervolgens door naar F wat echt wel pittiger is.

 9. De combinatie van het boek Zendexamen F (VERON) en de online cursus van het DLZA bleek een gouden combinatie: voor het F-examen in één keer geslaagd en daarbij 4 fouten gemaakt.
  Hartelijk dank DLZA!

 10. Ik heb zaterdag examen gedaan voor de Full en ben met 47 goede antwoorden geslaagd. De cursus was duidelijk en heeft mij zeker geholpen om tot dit resultaat te komen. Heel erg bedankt!

 11. Examen gedaan in mei 2019 (N) en maart 2020 (F).
  Laat ik met de deur in huis vallen: de online-cursus van DLZA is steengoed. Erg fijn opgebouwd en ieder onderwerp wordt zeer helder en duidelijk uitgelegd. Ook de opbouw is erg fijn: na een of enkele paragrafen volgt een testje om te kijken of je het snapt en na ieder hoofdstuk volgt een serieuze toets waarbij je score 70% of hoger moet zijn eer je door kunt naar het volgende hoofdstuk. Voor N was ik op 1 maart 2019 begonnen en werd gegrepen door de onderwerpen. Daardoor spendeerde ik er iedere dag tijd aan. Na het behalen van N ben ik niet gelijk voor F gegaan. Pas toen ik op zendamateur.com werd overgehaald voor F door te gaan, ben ik eind september 2019 begonnen bij een andere cursus. Deze manier van lesgeven (via Teamspeak met een docent) lag mij totaal niet en na een les aldaar subiet gestopt en op 1 oktober 2019 mij voor F aangemeld toch weer bij DLZA. Weer iedere dag tijd aan de cursus besteed. Nogmaals: de cursus van DLZA zit steengoed in elkaar. Wil je in relatief korte tijd N of F halen, dan moet je niet verder zoeken. Meld je aan bij DLZA.

 12. Bij dezen wil ik graag het team van DLZA hartelijk bedanken. Met slechts een paar uur avondstudie per week heb ik in een half jaar de cursus voor de N-licentie afgerond en onlangs het examen met vlag en wimpel gehaald. Ik vind het geweldig mooi dat mensen zo van hun hobby houden dat ze anderen daarin willen opleiden. Het enthousiasme en de deskundigheid die blijken uit de tekst en oefeningen zijn erg stimulerend; daardoor wil je je ook met plezier door de taaiere stukken heen worstelen. En om de drempel zo laag mogelijk te houden, is de cursus bijna gratis gemaakt. Echt een prachtig initiatief!

 13. Voor mijn N registratie, eerst het cursusboek van de Veron doorlopen. Op zoek naar recentere examens om te oefenen, zag ik deze cursus van DLZA op het net.
  In een goede week heb ik de hele cursus online doorlopen, en op het eind nog een aantal oefenexamens gedaan. Totaal 2 weken.
  Ik kan niet anders zeggen dan dat de cursus zeer goed in elkaar zit. Vooral de feedback op de antwoorden, goed of fout, is mij zeer waardenvol gebleken. Ik heb met plezier deze cursus gevolgd. Mocht ik nog ooit voor de F registratie gaan, dan kom ik zeker weer bij DLZA de cursus volgen.
  Zojuist ook gehoord dat ik geslaagd ben voor het N examen. Mooie afsluiter. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *