Afspraken

Het maken van goede afspraken zorgt voor goede vrienden: Daarom hieronder onze huisregels en afspraken.

Alleen cursisten

De N- en F-cursussen zijn alleen opengesteld voor aspirant zendamateurs en zendamateurs met een N-registratie die examen voor de F-registratie willen doen, alsmede medewerkers van de Stichting DLZA. De cursus is niet bedoeld als naslagwerk, om deze reden worden zendamateurs met een volledige licentie niet zomaar geregistreerd. Voor 10 euro per halfjaar is dit wel mogelijk. Na een halfjaar word deze inschrijving dan wel verwijderd. Je kunt niet deelnemen aan het examenblok!

Het borgbedrag:

Je betaalt een borgbedrag bij ons. Wij hebben dit moeten doen i.v.m. spookaanmeldingen. Er komt best wel wat werk bij kijken bij mensen die zich aanmelden. En door het borgbedrag weten we dat je serieus geïnteresseerd bent in onze cursus. Je dient zelf dit borgbedrag terug te vragen bij ons. Dit kun je doen door je uitslagformulier van het CBR aan ons te mailen. Bij dit mailtje vermeld je je gegevens die bij ons bekend zijn. In verband met de kosten die de bank aan ons berekent zijn we wel genoodzaakt deze te verrekenen met de terugbetaling. De kosten zijn voor ons 40 cent per transactie. Hierom storten wij 80 cent minder terug naar je rekening. Wij hopen op je begrip hiervoor.

Teruggave van je borgbedrag gebeurt alleen als je deelgenomen hebt aan het examen bij het CBR. Je borgbedrag dient na je examen binnen een halfjaar terug- gevraagd te worden. Hierna wordt dit borgbedrag automatisch een donatie. Ook hiervoor hebben we de gegevens van je deelname nodig. Stuur dus bij je aanvraag even een kopie van je pasje of het certificaat van de RDI. Bij teruggave van je borg storten wij alleen terug naar het nummer waar je het mee gestort hebt. Mocht dit onverhoopt veranderd zijn, neem dan even persoonlijk contact met ons op. Dit kan via ons email adres of telefoonnummer. Bij andere redenen ligt het besluit bij het bestuur of er teruggave zal volgen.

Parkeerbeleid:

Als je bij ons na een lange tijd niet ingelogd bent geweest (> 6 maanden) word je geparkeerd. Na een jaar word je automatisch verwijderd uit de cursus bij het niet meer inloggen. Mocht het zo zijn dat je goede redenen hebt waarom je tijdelijk niet kunt deelnemen aan de cursus, meld dit dan van te voren aan ons. Hiermee voorkom je de automatische verwijdering uit de cursus. Er volgt geen teruggave van je borgbedrag bij verwijdering of parkeren.

De cursusduur (actief bezig zijn in onze cursus dus!) bedraagt in principe maximaal 12 maanden voor de Novice en 24 maanden voor de Full.

Na 1 jaar niet te zijn ingelogd vervalt je borgbedrag en wordt dit automatisch omgezet in een donatie. Tevens wordt je account door het systeem zelf verwijderd.

Teamspeak:

Ook voor onze Teamspeak server gelden aantal regeltjes. Deze kun je nalezen in de lobby aldaar. De regels omschrijven de aanmelding, registratie en gedragsregels.

Doneren?:

Indien je aangeeft een bedrag te willen doneren dan wordt dit natuurlijk erg gewaardeerd! Je donatie wordt gebruikt om de kosten van onze materialen, domeinhosting, serverbeheer en dergelijke te kunnen dragen. De DLZA wordt helemaal geregeld en beheerd door vrijwilligers. De DLZA zal nooit een commerciële inslag of bedoeling hebben. Dit is via onze statuten ook zo vastgelegd. Uiteraard zijn er kosten verbonden aan de hosting, examenbezoeken, materialen. Bij voldoende belangstelling zullen wij jaarlijks een velddag of andere bijeenkomst houden. Alle hiervoor gemaakte kosten worden betaald uit de donaties. Zonder donaties kan de DLZA niet bestaan. Een donatiebedrag kan niet worden geretourneerd.

Lesmateriaal: 

Ons lesmateriaal is geschreven door mede-amateurs. Voor en door zendamateurs zoals ons motto ook is! Echter is dit lesmateriaal wel beschermd en zitten hier copyrights op. Dit betekent dat dit materiaal niet door derden gebruikt mag worden zonder schriftelijke overeenkomst, uitgegeven door de stichting DLZA. Schrijf je voor de stichting lesmateriaal dan vervallen je eigendomsrechten als je deze overdraagt aan de stichting. Of je de lessen mag uitprinten? Of gebruiken voor je zelf? Ja dat is toegestaan. Als jij onze cursus gebruikt puur voor jezelf alleen, mag je deze lessen natuurlijk uitprinten. Het uitgeven of vermenigvuldigen van de cursus is uiteraard niet toegestaan en alleen voorbehouden aan de Stichting DLZA. Ook het overdragen van je persoonlijke login aan anderen of toestemming geven aan anderen om je account te gebruiken is niet toegestaan. Dit kan tot uitsluiting van de cursus leiden.

 Afwijkende zaken:

Natuurlijk kunnen wij niet alles op papier zetten qua regels. Dan krijg je een hele lijst met allerlei wettelijke teksten. Wij hebben in onze statuten van de stichting omschreven dat in alle zaken een afwijkende beslissing genomen kan worden door het bestuur van de Stichting DLZA.
Door het inschrijven en betalen van onze borg/donatie gaat u met bovenstaande automatisch akkoord.

 

© 2014-2020 – Stichting DLZA