Afspraken

Goede afspraken maakt goede vrienden, daarom hieronder onze huisregels en afspraken.

Alleen cursisten

De N en F cursus zijn alleen opengesteld voor aspirant zendamateurs en zendamateurs met een N-registratie die examen voor de F-registratie willen doen, en medewerkers van de Stichting DLZA. De cursus is niet bedoeld als naslagwerk, om deze reden worden zendamateurs met een volledige licentie niet zomaar geregistreerd. Voor 10 euro per half jaar is dit wel mogelijk. Na een half jaar word deze inschrijving dan wel verwijderd. U kunt niet deelnemen aan het examenblok!

Het borgbedrag:

Je betaalt een borgbedrag bij ons. Wij hebben dit moeten doen i.v.m. spook aanmeldingen. Er komt best wel wat werk bij kijken bij mensen die zich aanmelden. En door het borgbedrag weten we dat je serieus geïnteresseerd bent in onze cursus. Je dient zelf dit borgbedrag terug te vragen bij ons. Dit kun je doen door je uitslagformulier van de stichting radio examen aan ons te mailen. Bij dit mailtje vermeldt je je gegevens die bij ons bekend zijn. En natuurlijk het rekeningnummer waar het naar toe moet. I.v.m de kosten die de bank aan ons berekent zijn we wel genoodzaakt deze te verrekenen met de terugbetaling. De kosten zijn voor ons 40 cent per transactie. Hierom storten wij je dan 9,20 Euro terug naar je rekening. Wij hopen op je begrip hiervoor.

Teruggave van je borg bedrag gebeurt alleen als je deel genomen hebt aan het examen van de Stichting Radio Examen (SRE). Uw borgbedrag dient na uw examen binnen een half jaar terug gevraagd te worden. Hierna wordt dit borgbedrag automatisch een donatie. Ook hier hebben we de gegevens voor nodig dat je deelgenomen hebt. Stuur dus even bij je aanvraag even een kopie van je pasje of het certificaat van het Agentschap Telecom. Bij teruggave van je borg storten wij alleen terug naar het nummer waar je het mee gestort hebt. Mocht dit onverhoopt veranderd zijn neem dan even persoonlijk contact met ons op. Dit kan via ons email adres of telefoonnummer. Bij andere redenen ligt het besluit bij het bestuur of er terug gave zal volgen.

Parkeerbeleid:

Als je bij ons na een lange tijd niet ingelogd bent geweest (> 6 maanden) word je geparkeerd. Na een jaar wordt je automatisch verwijderd uit de cursus bij het niet meer inloggen. Mocht het zo zijn dat je goede redenen hebt waarom je tijdelijk niet kunt deelnemen aan de cursus meld dit dan van te voren aan ons. Hiermee voorkom je de automatische verwijdering uit de cursus. Er volgt geen terug gave van je borgbedrag bij verwijdering of parkeren.

De cursusduur (actief bezig zijn in onze cursus dus!) is in principe maximaal 30 maanden, als je langer nodig hebt kun je dien je ons voor het verlopen van je inlogtermijn te mailen.

Na 1 jaar niet te zijn ingelogd vervalt je borgbedrag en wordt deze automatisch omgezet in een donatie. Tevens word je account door het systeem zelf verwijderd. Na een periode van maximaal 6 maanden kun je het borgbedrag dus terug vragen.
Uitzonderingen op deze regel worden besloten door het bestuur.

Teamspeak:

Op onze Teamspeak server zijn ook een aantal regeltjes. Regeltjes die je na kunt lezen in de lobby aldaar. Deze regels omschrijven de aanmelding, registratie en gedragsregels.

Doneren?:

Indien je aangeeft een bedrag te willen doneren dan wordt dit natuurlijk erg gewaardeerd! Je donatie wordt gebruikt om de kosten van onze materialen, domeinhosting, serverbeheer en dergelijke te kunnen dragen. De DLZA wordt helemaal geregeld en beheerd door vrijwilligers. De DLZA zal nooit een commerciële inslag of bedoeling hebben. Dit is via onze statuten ook geregeld. Echter betekent het natuurlijk dat de kosten die er zijn voor de hosting, examen bezoeken, materialen, etc. Ook pretenderen we bij genoeg interesse 1x per jaar een velddag/weekend te organiseren. Deze kosten daarvoor worden ook uit deze donaties voldaan. gedragen moeten worden van onze donaties. Zonder donaties kan de DLZA niet bestaan.
Een donatie bedrag kan niet worden geretourneerd.

Lesmateriaal: 

Ons lesmateriaal is geschreven door mede amateurs. Voor en door zendamateurs zoals ons motto ook is! Echter is dit lesmateriaal wel beschermd en zitten hier copyrights op. Dit betekent dat dit materiaal niet door derden gebruikt mag worden zonder schriftelijke overeenkomst uitgegeven door de stichting DLZA. Schrijf je voor de stichting lesmateriaal dan vervallen je eigendomsrechten als je deze overdraagt aan de stichting. Of je de lessen mag uitprinten? Of gebruiken voor je zelf? Ja dat is toegestaan.
Als jij onze cursus gebruikt puur voor alleen jezelf mag je het natuurlijk uitprinten. Het uitgeven of vermenigvuldigen hiervan is natuurlijk niet toegestaan en alleen voorbehouden aan de Stichting DLZA.
Het overdragen van je persoonlijke login aan anderen of toestemming geven aan anderen om je account te gebruiken is niet toegestaan. Dit kan tot uitsluiting van de cursus leiden.

Afwijkende zaken:

Natuurlijk kunnen wij niet alles op papier zetten qua regels. Dan krijg je een hele lijst met allerlei wettelijke teksten. Wij hebben in onze statuten van de stichting omschreven dat in alle zaken een afwijkende beslissing genomen kan worden door het bestuur van de Stichting DLZA.
Door het inschrijven en betalen van onze borg/donatie gaat u met bovenstaande automatisch akkoord.

© 2014-2018 – Stichting DLZA