Examen afleggen

Het afleggen van examens (bron: wikipedia)

De examens voor radiozendamateur worden afgenomen door deĀ Stichting Radio Examens. Er vinden 4 tot 6 reguliere examens per jaar plaats verdeeld over Nederland. In 2020 zijn dat bijvoorbeeld Nijkerk, Nieuwegein, Veldhoven en Vlaardingen.

Een examen bestaat voor de Novice uit 40 meerkeuzevragen (3 keuzes per vraag) en voor de Full uit 50 meerkeuzevragen (4 keuzes per vraag)

Inschrijven voor het examen kost ongeveer 70 euro en moet minstens een maand voor aanvang examen. Je kunt je inschrijven op de website van de Stichting Radio Examens. Op deze site vind je ook meer informatie over het examen, zoals wat wel en niet toegestaan is, locaties en examendatums.

Mocht je niet in staat zijn om een regulier examen te bezoeken of af te leggen vanwege een beperking, dan kun je een bijzonder examen aanvragen. Dit examen wordt dan bij je thuis of op een afgesproken locatie afgenomen door twee examinatoren. Een bijzonder examen kun je alleen aanvragen als je een schriftelijke verklaring van een arts kunt overleggen. Meer informatie hierover vind je op de deze pagina