FAQ

Vraag: Hoe lang duurt de cursus?
Antwoord: Voor de N-cursus krijg je 1 jaar de tijd en voor de F-cursus 2 jaar te tijd. Mocht dit te kort zijn dan kun je binnen dat jaar een verlening aanvragen van 1 jaar.

Vraag: Hoe kan ik examen doen?
Antwoord: Examens worden afgenomen door het CBR, je kunt je hier voor een examen aanmelden.

Vraag: Hoe meld ik mij aan voor een cursus?
Antwoord: Aanmelden kun je hier doen via een ticket. Het verwerken van de tickets en betaling gaat niet automatisch, er gaat 1 dag tot 3 dagen overheen.

Vraag: Hoe kan ik antwoord krijgen op mijn vragen?
Antwoord: Je kunt je vraag stellen door een ticket in te sturen met je vraag, we beantwoorden je vraag met uitleg dan zo spoedig als mogelijk. Je kunt ’s avonds ook terecht op Teamspeak, hier lees je er meer over.

Vraag: Wat voor vooropleiding heb ik nodig?
Antwoord: Een vooropleiding heb je niet echt nodig. Je moet de Nederlandse taal redelijk goed beheersen en kunnen rekenen op het niveau van groep 8 basisschool voor de Novice. Voor de Full geldt over het algemeen dat wiskunde op mbo niveau wel handig is en je formules gemakkelijk toe kunt passen.

Vraag: Kan ik de cursus uitprinten?
Antwoord: Onze cursussen zijn niet gemaakt op uit te printen omdat er regelmatig verbeteringen en aanpassingen worden doorgevoerd.

Vraag: Waarom krijg ik rare tekens op de app op telefoon of tablet?
Antwoord: Dit komt door een derde partij die nog steeds niet zijn pakket op orde heeft waardoor breuken niet goed worden weergegeven. Op telefoon of tablet kun je nu nog het beste inloggen op de website van cursus. Een telefoon houd je het beste in de landscape stand. De cursus op de website is zoveel als mogelijk aangepast voor gebruik op de telefoon maar werkt het meest prettig op een laptop of desktop pc.

Vraag: Waarom kan ik niet meer inloggen?
Antwoord: Na een jaar niet inloggen vervalt je account automatisch, als je dan weer verder wilt zul je je opnieuw moeten aanmelden en een betaling moeten doen. Na 1 jaar Novice en 2 jaar Full vervalt je account. Je kunt een éénmalige verlenging van een jaar aanvragen zolang de cursus loopt. Als je bent ingeschreven moet je binnen 3 maanden inloggen, anders vervalt je account.

Vraag: Heb ik een boek of ander lesmateriaal nodig?
Antwoord: Nee. Alle lesstof staat in de cursus, je hebt geen andere boeken of lesmateriaal nodig. Wel is het handig om de Casio FX-82NL rekenmachine aan te schaffen.